30 maart, 2012

In gesprek


Onder de titel “In gesprek!” speelde Mare een drietal eenakters met als thema communicatie. Communicatie in de meest elementaire zin van het woord. Je kunt wel praten, maar heb je ook wat te zeggen? Je kunt wel luisteren maar hoor je ook wat de ander zegt? Cultura, woensdag 28 en donderdag 29 maart 2012.

“De Kanarie”

Geschreven door Clem Dufour. Hij en Zij: een kleine wereldje, onbegrepen mensen en  een absurde dialoog.

“Tele”

Door Bart Aten. Helen en Walter gaan een hapje eten. Ze gaan altijd naar hetzelfde restaurant, omdat Walter daar zo dol op is. Ze nemen dezelfde wijn, eten hetzelfde gerecht. En ze hoeven vooral niet met elkaar te praten. Want in dit restaurant staat bij elke tafel een televisie, zodat stellen die elkaar niets meer te vertellen hebben ongegeneerd hun mond kunnen houden. Als de televisie van Helen en Walter kapot gaat worden ze gedwongen om echt met elkaar te praten. Er blijkt veel dwars te zitten en ze gooien elkaar vanalles naar het hoofd. Letterlijk en figuurlijk.

“Een Wonderbaarlijke Nacht”

van Slawomir Mrozek. Twee collega’s op dienstreis brengen samen de nacht door op een hotelkamer. De verschijning van een mysterieuze gast laat hun wereld op haar grondvesten schudden.

Spelers:

De Kanarie: Jan Langedijk en Wietske Snitselaar-Oegema
Tele: Atie de Jonge, Harry Bijleveld en Marian Bolscher
Een Wonderbaarlijke Nacht: Ben Tänzer, Guus Drechsel en Angela van Veen

Regie:

Machteld Vos de Wael en Hans Fuchs