12 mei, 2021

Decorruimte gezocht!


Nu de vogeltjes durven te fluiten, de stralen van de zon eindelijk ons koude kikkerlandje bereiken en de versoepelingen van het Corona-beleid binnen handbereik komen, durven wij als toneelvereniging MARE ook weer te dromen. We dromen over een eerste bijeenkomst met de leden, een voorzichtige (kinder)voorstelling deze zomer en we dromen over de stukken die we volgend seizoen willen gaan spelen. 

Vorig jaar maart, vlak voor de première van ons spektakel stuk Augustus Oklahoma, ging het land op slot. Er was bijna niets meer mogelijk, zeker geen toneelstuk waarin afstand houden een utopie is. We hoopten op een voorstelling in september, daarna in januari en nu staat de premiere gepland voor april 2022. Twee jaar na de oorspronkelijke datum. 

Wij van MARE laten ons niet kennen! 

Onder leiding van het bestuur, hebben we deze periode gezocht naar mogelijkheden, naar activiteiten die we wel door konden laten gaan. We hebben geëxperimenteerd met online vergaderingen, online bingo’s, een online pubquiz en eenakters op anderhalve meter (binnen de mogelijkheden van de richtlijnen). En we zijn tot de conclusie gekomen dat dit heel leuk is en fijn in deze tijd, maar ook dat we niet kunnen wachten tot we weer ‘gewoon’ MARE kunnen zijn. 

Nu dromen we over het weer kunnen oppakken van het verenigingsleven, het samen zijn, samen onze hobby beoefenen en samen weer knallen op de planken. Voor onszelf, maar zeker ook voor jullie als onze trouwe fans op social media. 

Daarom een verzoek: wij zijn op zoek naar een ruimte waar we onze decors kunnen bouwen. We mochten bouwen in een schuur in de Kraats, maar helaas is het huis verkocht en is deze ruimte niet meer voor ons beschikbaar. 

Wat zoeken we?

We zoeken een plek waar we van september tot april / mei gebruik van mogen maken. We hebben niet veel nodig, maar licht en elektriciteit is wel noodzakelijk. Verwarming is fijn voor onze decorbouwers, en bijvoorbeeld het drogen van verf, maar niet noodzakelijk.

We hebben wel wat plek nodig. We zoeken ruimte van  minimaal 5 x 7 meter en minimaal 3 meter hoog. We hebben als amateurvereniging maar een beperkt budget dus we kunnen geen huur betalen, een onkostenvergoeding spreekt natuurlijk wel voor zich. 

Help je mee zoeken? 

Super! Degene die ons dé tip geeft voor een decorruimte krijgt een bos bloemen en voor de eerste voorstelling volgend jaar 2 vrijkaarten.

Stel je een ruimte ter beschikking? Fantastisch! Je krijgt hier natuurlijk ook iets voor terug: een bos bloemen, twee vrijkaartjes voor elke voorstelling zolang we gebruik mogen maken van de ruimte en de onkostenvergoeding. 

Kun je ons helpen, reageer dan via info@mare-toneel.nl of social media en we nemen meteen contact met je op!