Repertoire

Mare speelt het liefst stukken die onderhoudend zijn, humorvol maar met een serieuze touch die de toeschouwer aan het denken zet. We kiezen vaak stukken die de grenzen tussen spel en realiteit doen vervagen. De stukken van Luigi Pirandello (“Vanavond improviseren wij”, “De imbeciel” en “Zes personages op zoek naar een auteur”) maar ook van Alan Ayckbourn (“Ons kent Ons” en “Droom van een vrouw”) zijn goede voorbeelden hiervan.

We schuwen het niet om ons publiek met levensthema’s als dementie en doodgaan te raken. Zeker als dat met een flinke doses humor en ironie gepaard kan gaan, zoals bijvoorbeeld bij “Roet”, “Geheugen van water” en “De laatste avond”. Pijngrensverleggend aldus de recensies.

Onze leesgroep kiest ook geregeld voor stukken met een aparte setting. “The odd couple”, inmiddels een klassieker van Neil Simon, hebben we zowel in een mannen- als in een vrouwenversie gespeeld. Of “Vanavond improviseren wij”, waarbij het spel zich tot in het publiek afspeelde.

Naast de avondvullende productie spelen we ook eenakters zodat zoveel mogelijk leden ook daadwerkelijk kunnen spelen. Ook hier een breed scala aan repertoire. Van “Hotline” (telefonische hulpdienst voor psychische problemen) tot “Het aanzoek” van Tsjechov.

De afgelopen jaren speelden we ook geregeld stukken voor kinderen (“De aardbij”, “Kabouter Wikke is te lang” en bijvoorbeeld “Mathilda”).

De vereniging heeft de afgelopen 25 jaar met veel succes opvoeringen verzorgd in diverse schouwburgen in de omgeving en vormt een vast onderdeel van de planning. Daarnaast zijn er kleine producties geweest zoals kerstspelen, wagenspelen, eenakters, kindervoorstellingen enz. Op verzoek verzorgt MARE uitvoeringen voor speciale gelegenheden of groepen.

Meer lezen over onze voorstellingen?

Bekijk onderstaande artikelen.